השכלה
תואר ראשון בכימיה ותואר שני בביוכימיה (בהצטיינות), 1968, האוניברסיטה העברית בירושלים.
ניסיון
תחומי התמחותה העיקריים של מיכל הינם: פארמה, כימיה רוקחית, ביוטכנולוגיה וטכנולוגיית מזון.
למיכל ניסיון רב בהארכת תוקף פטנטים, בניהול הליכי התנגדויות של פטנטים וסימני מסחר ובניהול תיקי ליטיגציה. כמו כן, ליוותה במשך שנים רבות חברות ביוטכנולוגיה וכימיה מן המובילות בארץ ובעולם.
בין השנים 1999- 2008, הייתה מיכל שותפה במשרד ללוצאטו את לוצאטו ועמדה בראש הסניף הירושלמי. מ- 1984 ועד 1999, עמדה בראש המשרד א.י. מלפורד, בו החלה את דרכה בשנת 1979 כמתמחה.
מיכל שימשה כיושבת ראש אגודת עורכי הפטנטים בישראל בין השנים 1994-2013.