השכלה
- תואר ראשון במשפטים, 1990, אוניברסיטת תל אביב
- תואר ראשון בכימיה, 1986, האוניברסיטה העברית בירושלים
ניסיון
דוד גילת הוא שותף בכיר בקבוצת ריינהולד-כהן, בעל ניסיון מקצועי נרחב בתחומים שונים של קניין רוחני, ובפרט פטנטים, סימני מסחר, מדגמים, זכויות יוצרים ודיני תחרות, לרבות ליטיגציה, עסקאות וייעוץ כללי בענייני קניין רוחני.
תחומי המומחיות העיקריים של דוד הם טכנולוגיה (ובעיקר כימיה, פרמצבטיקה, פיזיקה והיי-טק) ומותגים. דוד היה מעורב בתיקים תקדימיים בתחום הפטנטים, סימני המסחר וזכויות היוצרים. הוא ייצג בהצלחה חברות פרמצבטיות חדשניות וחברות טכנולוגיה אחרות בליטיגציות שונות, וייצג גם בתיקים תקדימיים בתחום סימני המסחר וזכויות היוצרים.
דוד חבר פעיל בוועדת הפרמצבטיקה של AIPPI והיה מעורב בפרויקטים שונים של הוועדה. כיום דוד מלמד כמרצה מן החוץ בפקולטה למשפטים באוניברסיטת רייכמן, בקורס על משפט, טכנולוגיה ומדע. במשך כמעט שני עשורים לימד את קורס דיני הפטנטים בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב, ומרצה לעיתים בכנסים בינלאומיים, מוסדות אקדמיים ומקצועיים בישראל ובפורומים נוספים.
דוד הוא מחבר הספר "שימוש ניסיוני ופטנטים" (Experimental Use and Patents), שפורסם ב-ICC Studies (כרך 16, 1995), ושימש כחוקר אורח במכון מקס פלאנק לדיני פטנטים, זכויות יוצרים ותחרות בינלאומיים, בשנים 1992–1993.
דוד הוא מחברם של פרקים שונים העוסקים בישראל בפרסומים בינלאומיים מובילים. בין הפרקים שכתב ניתן למנות:
- פרק על ישראל במדריך Wolters Kluwerלטיפול בבקשות לפטנטים, מדגמים וסימני מסחר ברחבי העולם (ה"BROWN BOOK").
- פרק על ישראל בספר Antibody Patenting: A Practitioner’s Guide to Drafting, Prosecution and Enforcement (Wolters Kluwer, 2023).
- פרק על ישראל בספר Pharmaceutical Test Data Exclusivity (Wolters Kluwer, 2022).
- הפרק על ישראל בספר Privilege and Professional Confidences (AIPLA – Bloomberg, 2020).
- פרק על ישראל במדריך הגלובלי לליטיגציית פטנטים The Patent Litigation Global Guide (Thomson Reuters, 2020).
- פרק על ישראל במדריך המקוון של INTA (האגודה הבינלאומית לסימני מסחר) לביטול סימני מסחר: Trademark Cancellations Guide: Practice and Procedure Worldwide.
- פרק על ישראל בספר Design Rights: Functionality and Scope of Protection (Wolters Kluwer, 2018, 2022).
- פרק על ישראל במדריך Designs: A Global Guide (WTR, 2019).
דוד היה גם שותף בכתיבת הספר “Intellectual Property Law in Israel”, מתוך "אנציקלופדיית החוקים" (The Encyclopedia of Laws IEL) בהוצאת Kluwer Law International.
דוד משמש זה שנים רבות ככתב מישראל של כתב העת World Trademark Review, מאז היווסדו.