למשרד גילת ברקת ושות' ניסיון נרחב, שנצבר במשך כרבע מאה של פעילות אינטנסיבית, בייצוג בנושאי קניין רוחני בהיבטים שונים, ובפרט בליטיגציה, בעסקאות והתנהלות מול רשויות רגולטוריות ואחרות. המשרד עוסק בכל המגוון של דיני הקניין הרוחני ובדינים הנושקים להם, ובפרט פטנטים, סימני מסחר, עיצובים, זכויות יוצרים, זכויות מטפחים, סודות מסחריים, דיני תחרות הוגנת וגניבת עין, שמות מתחם באינטרנט, אמצאות שירות, קוד פתוח, ביג דאטה, הגנת הפרטיות ועוד מגוון נושאים שהם בליבה של הקניין הרוחני או נושקים להם. מחלקת האכיפה היעודית של המשרד מטפלת במלחמה בזיופים באופן קונצרטי, מול בתי המשפט, רשויות המכס ומשטרת ישראל.
למשרד קשת רחבה של לקוחות – חברות בינלאומיות וישראליות, גדולות וקטנות, חברות הזנק, גופים ממשלתיים וכן אנשים פרטיים – ממציאים, יוצרים, יזמים, מתעשיות שונות ומגוונות כגון, הייטק, תקשורת ומדיה, תרופות ובריאות, מזון, אנרגיה, מים וסביבה, מכשור רפואי, אופנה וקוסמטיקה, אלקטרוניקה, תעשיית המוסיקה, תעשיות הסרטים והטלוויזיה ועוד.
המשרד מייצג את לקוחותינו בפני ערכאות בתי המשפט השונות וכן בהליכים בפני רשם הפטנטים, סימני המסחר והעיצובים בהתנגדויות לרישום ובבקשות לביטול זכויות קניין רוחני. כמו כן יש למשרד ניסיון רב בניהול ליטיגציות בחו"ל, באמצעות רשת של משרדים עמיתים ברחבי העולם.
הידע הטכנולוגי של עורכי הדין של המשרד לצד שיתוף הפעולה ההדוק עם עורכי הפטנטים בקבוצת ריינהולד כהן מקנים יתרון משמעותי עבור הלקוח אשר מקבל עטיפה משפטית, טכנולוגית ועסקית מלאה ומעמיקה.
ליטיגציית פטנטים
- הגשת תביעות בגין הפרת פטנטים בבתי המשפט
- התגוננות מפני תביעות להפרת פטנטים בבתי המשפט
- ייצוג בפני רשם הפטנטים בהתנגדויות לרישום פטנט, בקשות לביטול פטנט, בקשות להארכת תוקף פטנט והתנגדויות לבקשות להארכת תוקף, בקשות לציון שם ממציא ובקשות לתיקון פירוט
- ייעוץ אסטרטגי בנוגע להגנה על טכנולוגיות
- טיפול בנושא אמצאות שירות
השותפים ועורכי הדין בתחום הפטנטים בעלי ניסיון רב שנים בניהול תיקים מורכבים ביותר בנושא הפטנטים, בתחומים רבים, כגון ביוטכנולוגיה, כימיה, אווירונאוטיקה, תקשורת ומחשבים, תרופות, אינטרנט ומכניקה.
שיתוף הפעולה ההדוק עם עורכי הפטנטים של ריינהולד כהן ושותפיו מקנה יתרון משמעותי ללקוחות המטופלים על ידי המשרד. העבודה ההדוקה המשותפת, מעבר לסינרגיה שיש בה במתן השרות ללקוחות, מביאה אף להפריה הדדית ולהעצמת הרמה המקצועית הכללית.
הארכת תוקף פטנטים
ההסדר החוקי להארכת תוקף פטנטים בישראל מורכב. ההוראות הנוגעות להארכת תקופת הגנה, במסגרת חוק הפטנטים הישראלי משנת 1976, תוקנו מספר פעמים בעשור האחרון. כתוצאה מכך, ההוראות לעיתים אינן ברורות דיין ואף יוצרות עמימות בתחום. תקנות ליישום הוראות אלה הותקנו לאחרונה, בשנת 2017.
צווים להארכת תקופת הגנה של פטנטים בישראל יכולים להינתן רק עבור תכשירים רפואיים המכילים חומר פעיל שנרשם לראשונה במאגר התרופות בישראל. בנוסף, בהינתן התקיימותם של תנאים מסוימים, צווי הארכת תקופת הגנה לפטנטים עשויים להינתן גם עבור ציוד רפואי.
אחת המורכבויות של ההסדר להארכת תקופת הגנה נוגעת לכך כי מתן צו הארכה בישראל תלוי ברישום של תרופה ומתן של צווי הארכת תקופת הגנה מקבילים עבור אותה תרופה במדינות אחרות, דהיינו, ארה"ב וחמש מדינות אירופאיות (איטליה, גרמניה, אנגליה, ספרד, צרפת). ביתר פירוט, אם ניתן היתר שיווק לתרופה מסוימת בארה"ב ו/או באחת מהמדינות האירופאיות הנ"ל, צו להארכת תקופת הגנה יינתן בישראל רק אם ניתן צו הארכה מקביל בארה"ב (PTE) ו/או אחת ממדינות אירופה הנ"ל (SPC). יתרה מזאת, תקופת תוקפו של צו ההארכה בישראל יחושב על בסיס צווי ההארכה המקבילים הנ"ל ומועד פקיעתו של הצו בישראל אף הוא יהא תלוי בסטאטוס אותם צווים מקבילים בחו"ל.
קבוצת ריינהולד כהן – עורכי הדין בגילת, ברקת ושות' ועורכי הפטנטים בריינהולד כהן ושותפיו – הפועלים בשיתוף פעולה צמוד, היא בעלת ידע מעמיק וניסיון רב בכל ההיבטים הנוגעים להארכת תקופת הגנה של פטנט. זאת בין היתר, הכנת בקשות לצווי הארכה ותהליך הבחינה של בקשות אלה, ייעוץ משפטי, ליטיגציה וייצוג בערכאות השונות.
שיתוף הפעולה והניסיון הרב שנצבר יוצרים פלטפורמה אפקטיבית, ייחודית וחליפת שירותים איכותית, המאפשרים לקבוצה לנתח ולבחון כל מקרה לעומקו ולספק את הייעוץ המקצועי והמתאים ביותר ההולם את הצרכים הספציפיים בתעשיית התרופות.
סימני מסחר
תחום סימני המסחר בגילת ברקת ושות' כולל מגוון רחב של שירותים בכל ההיבטים המשפטיים בנושא ההגנה על סימני מסחר ומוניטין, ובכלל זה:
- ייצוג לקוחות המשרד בבתי המשפט בתביעות להפרה של סימני מסחר רשומים וגניבת עין, דילול מוניטין, תחרות בלתי הוגנת ועשיית עושר ולא במשפט, לרבות בקשות לצווי מניעה וסעדים זמניים אחרים.
- ניהול התנגדויות ובקשות לביטול או מחיקה של סימני מסחר אצל רשם סימני המסחר.
- טיפול בסכסוכים הנוגעים להגנה על Domain names – שמות מתחם באינטרנט.
- ייעוץ אסטרטגי בכל הנוגע לניהול ותכנון של פורטפוליו של סימני מסחר בארץ ובעולם.
- עריכת הסכמים להמחאת זכויות ורשות לשימוש בסימני מסחר.
- עריכת חוות דעת בכל הנוגע להפרה של סימני מסחר וגניבת עין.
עורכי הדין של המשרד לקחו חלק בשנים האחרונות ברבים מהתיקים החשובים ביותר בבתי המשפט בישראל בתחום סימני המסחר בישראל, ובכלל זה בבית המשפט העליון.
שיתוף הפעולה ההדוק עם מחלקת סימני המסחר של ריינהולד כהן ושותפיו מקנה יתרון מהותי ללקוחות המשרד. העבודה ההדוקה המשותפת, מעבר לסינרגיה שיש בה במתן השרות ללקוחות, מביאה אף להפריה הדדית ולהעצמת הרמה המקצועית הכללית.
עיצובים
משרד גילת, ברקת ושות' עוסק בכל ההיבטים המשפטיים הקשורים בהגנה על זכויות בתחום העיצובים. הפעילות כוללת, בין היתר:
- הגשת תביעות בגין הפרת עיצובים בבתי המשפט
- התגוננות מפני תביעות להפרת עיצובים בבתי המשפט
- ייצוג בפני רשם הפטנטים והמדגמים בהליכים הנוגעים לעיצובים , כגון בקשות ביטול
- עריכת חוות דעת בנושאי הפרה וחופש פעולה (freedom to operate).
- ייעוץ אסטרטגי בנוגע להגנה על עיצובים תעשייתים באמצעות עיצובים (מדגמים).
השותפים ועורכי הדין בתחום המדגמים בעלי ניסיון רב שנים בניהול תיקים בתחום ההגנה על עיצובים אסטטיים באמצעות עיצובים (מדגמים).
שיתוף הפעולה ההדוק עם עורכי הפטנטים של ריינהולד כהן ושותפיו מקנה יתרון משמעותי ללקוחות המטופלים על ידי המשרד. העבודה ההדוקה המשותפת, מעבר לסינרגיה שיש בה במתן השרות ללקוחות, מביאה אף להפריה הדדית ולהעצמת הרמה המקצועית הכללית.
Defend your brand and inventions with the leading IP protection firm
צרו קשרזכויות מטפחים
משרד גילת, ברקת ושות' צבר ניסיון רב בתחום זכויות המטפחים, הכולל הגנה בישראל על זנים חדשים של צמחים בהתאם לחוק זכות מטפחים של זני צמחים, התשל"ג-1973 ואמנת UPOV.
עורכי הדין בתחום מייצגים את אחת החברות הגדולות בעולם בתחום הפיתוח והטיפוח של זנים חדשים של פירות נשירים וענבים, בכל הנוגע להגנה ולמסחור של זכויות המטפחים שלה בישראל, ובמספר הליכים משפטיים ותביעות שעניינן הפרה של זכויותיה הקנייניות והבעלות בהן.
כמו כן מסייע המשרד ללקוחותיו בתחום זה בכל הקשור לעריכת הסכמים למתן רישיונות והיתרים לייצור ושיווק של תוצרת חקלאית המוגנת בזכויות מטפחים, הסכמי רישיון לשימוש בזנים מוגנים ושיתופי פעולה אסטרטגיים בין בעלי הזכויות ובין בעלי המשתלות, מגדלים, משווקים ויצואנים של זני צמחים ופירות.
בנוסף למומחיות ולניסיון רב השנים למשרד יתרון מהותי הנובע מהעבודה המשותפת עם עורכי הפטנטים של ריינהולד כהן ושותפיו בתחום זה. העבודה ההדוקה המשותפת, מעבר לסינרגיה שיש בה במתן השרות ללקוחות, מביאה להפריה הדדית ולהעצמת הרמה המקצועית הכללית.
בדיקת נאותות
בדיקת נאותות (due diligence) היא הליך בירור מקיף ומעמיק של כלל הנכסים, המצב הכלכלי והיכולות
המסחריות של מיזם או חברה, כגדי לבחון האם לחברה או היזם נכסים אמיתיים ובעלי ערך עסקי, את ערכם של נכסים אלו ובאיזו מידה המיזם חשוף לסכנות מצד המתחרים.
לבדיקת נאותות עסקית חשיבות מכרעת ליזם או למשקיע הבוחן אפשרות להשקיע בחברה, בעת קניית רישיון על הטכנולוגיה של החברה או לקראת מיזוג של חברה אחת עם אחרת. בדיקת הנאותות חשובה בכלל ובתחום הקניין הרוחני, אשר במרבית המקרים הוא לב ליבו של העסק, בפרט.
היקף בדיקת הנאותות של הקניין וכן הנושאים שהבדיקה תכסה תלויים בטכנולוגיה ובמהות העסקה. אנו אכן מקפידים להתאים את רמת המורכבות והיקף הבדיקה לצרכי הלקוח וליעדיו בעסקה.
בשל ערכו הרב של הקניין הרוחני בעולם טכנולוגי, על בדיקת הנאותות לספק את כל המידע שחשוב לדעת על נכסיה הלא-מוחשיים של החברה. הידע מאפשר להעריך נכונה את הפרמטרים התומכים בתוכנית העסקית, לרבות שווי הפטנטים של החברה וחסמי הכניסה שהם יוצרים למתחרים קיימים ופוטנציאליים, חסמים אחרים כגון ידע ייחודי וסודי, ועוד.
בדיקת הנאותות לחברה המתבצעת בקבוצת ריינהולד כהן מספקת למשקיע תמונת מצב מהימנה ועדכנית על ערך הנכסים הקנייניים ועל סכנות שאורבות למיזם, אם יש כאלה, וכל זאת באופן אשר תומך בתהליך קבלת ההחלטות.
זכויות יוצרים
תחום זכויות היוצרים בגילת, ברקת ושות' כולל מגוון רחב של שירותים לחברות אינטרנט, מדיה, בתי דפוס, הוצאות לאור, סופרים, מוזיקאים ואמנים, בכל הנוגע להגנה על יצירותיהם המוזיקליות, הספרותיות, האמנותיות, הדרמטיות והקולנועיות, כמו גם ייעוץ שוטף רחב ומגוון למשתמשים שונים ביצירות מוגנות.
בין היתר, מטופלים הנושאים הבאים:
- ייצוג תובעים ונתבעים בבתי המשפט בתביעות להפרת זכויות יוצרים
- ייעוץ שוטף לחברות ואנשים פרטיים בכל הנוגע להגנה או הפרה של זכויות יוצרים
- ייעוץ שוטף וייצוג בהסכמים מול ארגוני גבייה קולקטיבית, כגון אקו"ם, הפדרציה לתקליטים, אמ"י ואחרים
- ייעוץ לגופים שונים בכל הנוגע להצעות חוק בתחום
- ייעוץ ומתן חוות דעת בנושא לגיבוש אסטרטגיה להגנה על זכויות יוצרים
- הסדרת השימוש ביצירות מוגנות זכויות יוצרים במסגרת יצירות טלוויזיוניות וקולנועיות
- פרסום ורגולציה
עורכי הדין בתחום זכויות היוצרים מייעצים, בין השאר, בנושא הגנה על זכויות יוצרים ללקוחות מהארץ ומחו"ל של ריינהולד כהן ושותפיו.
אכיפה
נזק משמעותי עלול להיגרם לבעלי הזכויות בעקבות יבוא והפצה של מוצרים מזויפים, עיצובים ויצירות שהועתקו, שימוש מטעה בסימני מסחר והפרות נוספות של קניין רוחני. אסטרטגית אכיפה הנבנית בעזרת ידע נרחב, ניסיון ושילוב של אמצעים אכיפה שונים היא חיונית למניעת והקטנת הנזקים של פגיעות אלה.
מחלקת האכיפה של גילת, ברקת ושות' בונה עבור הלקוח אסטרטגית אכיפה המותאמת לאסטרטגית הקניין הרוחני שלו, ומעניקה שירותי אכיפה בפני בתי המשפט ורשויות האכיפה.
המחלקה פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם רשויות המדינה (בין היתר רשות המכס, ומשטרת ישראל) על מנת למנוע יבוא והפצה של מוצרים מזויפים בישראל וברשות הפלשתינאית.
עוד פועלת המחלקה באכיפה בתחום הפצת זיופים ברשת האינטרנט, שהפכה לפלטפורמה משמעותית להפצת זיופים.
הגנת הפרטיות
הזכות לפרטיות מעוגנת בישראל במסגרת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, ומשכך מהווה זכות חוקתית בסיסית. קיימת מערכת חוקים ותקנות המסדירה את ההגנה על הפרטיות ובראשה חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981. מלבד הגדרת פגיעה בפרטיות, החוק מתייחס לפרטיות שבמידע, קרי הפרטיות שבנתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו.
ב-8 במאי 2018, נכנסו לתוקפן תקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע), התשע"ז-2017, הקובעות במפורט את אופן יישומה של חובת אבטחת המידע המוטלת בחוק הגנת הפרטיות על כל גורם המנהל או מעבד מאגר מידע. התקנות קובעות מנגנונים ארגוניים ודרישות ביצועיות שמטרתם הפיכת אבטחת המידע לחלק משגרת ניהול הארגון, חברה עסק או גוף ממשלתי. התקנות מחילות חובות ברמה הולכת וגדלה לפי רמת הסיכון שיוצרת פעילות עיבוד המידע בארגון, בהתחשב בגודל המאגר, ברגישות המידע ובמספר המורשים לגשת אליו. התקנות חלות על כל מי שמנהל מידע על אנשים (כגון לקוחות, עובדים, ספקים, מטופלים ועוד).
משרדנו מעניק סיוע משפטי בהטמעת הוראות החוק והתקנות החלות על מאגרי המידע, לרבות רישום ועדכון מאגרי מידע, וכן ביישום האמצעים הנדרשים על ידי הרשות להגנת הפרטיות לשם ניהול תקין של מאגרי מידע, בין היתר, הכנת מסמך הגדרות למאגר המידע ועריכת הסכמים של עיבוד מידע. מעבר לכך, המשרד מייעץ בנושאים משפטיים שונים הנובעים מאיסוף המידע, ניהולו והשימוש בו.
דיני אינטרנט
דיני אינטרנט מתייחסים לאופן בו עקרונות משפטיים וחקיקה משפיעים על השימוש באינטרנט על כל צורותיו. תחום דיני האינטרנט אינו תחום משפטי נפרד באופן מובהק, והוא משלב דיני קניין רוחני, דיני חוזים, דיני הגנת הפרטיות וכן דינים בתחומים רבים אחרים המשיקים לשימוש באינטרנט.
בעידן העכשווי, עסקים רבים וכן משתמשים פרטיים זקוקים להיכרות רבה יותר עם חקיקה מקומית ורגולציה בכלל בהיבטים השונים של דיני האינטרנט כגון לשון הרע, הפרת זכויות יוצרים וקניין רוחני, הגנת הפרטיות, רישוי וחוזי אינטרנט, מסחר אלקטרוני, סכסוכים בתחום שמות מתחם (דומיינים), וגם בהקשר של איסוף והפצה של מידע.
משרד גילת, ברקת ושות' מייצג לקוחות זרים וישראלים רבים הפועלים בארץ ובעולם בתחומים שונים הקשורים לדיני אינטרנט. אנו מספקים ייעוץ וייצוג משפטי בעניינים הנוגעים לדיני טכנולוגיה ואינטרנט לחברות מרכזיות בהיי-טק, חברות מדיה דיגיטלית ומסחר אלקטרוני, סטארט-אפים, יחידים ועוד.
לעורכי הדין במשרד ניסיון עשיר בטיפול בסוגיות משפטיות בהן מעורבות טכנולוגיות שונות, בין היתר, כאלו המבוססות על אינטרנט. הבנת מעמיקה של הטכנולוגיות הללו עוזרת לנו לתכנן את האסטרטגיה הטובה ביותר עבור לקוחותינו, ואנו תומכים בהם הן באמצעות ייעוץ משפטי והן בייצוג במחלוקות שמטבע הדברים עלולות להתעורר בהקשרים אלו
סודות מסחריים
פעמים רבות אנשים נוהגים להגן על זכויותיהם הקנייניות על דרך רישומן בדמות רישום פטנט או עיצוב (או מדגם בעבר), אולם לעיתים די בכך שיהיה מדובר ב"סוד מסחרי" על מנת שאותו מידע יהיה זכאי להגנה גם ללא רישומו.
סוד מסחרי מוגדר בסעיף 5 לחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט -1999, הקובע כי סוד מסחרי הוא "מידע עסקי, מכל סוג, שאינו נחלת הרבים ושאינו ניתן לגילוי כדין בנקל על ידי אחרים, אשר סודיותו מקנה לבעליו יתרון עסקי על פני מתחריו, ובלבד שבעליו נוקט אמצעים סבירים לשמור על סודיותו".
החוק קובע כי גזל סוד מסחרי יכול להיעשות על ידי נטילה או שימוש בסוד ללא הסכמת בעליו ותוך שימוש באמצעים פסולים, או כאשר השימוש בסוד נעשה הוא בניגוד לחיוב חוזי או לחובת אמון, או על ידי קבלת סוד מסחרי או שימוש בו ללא הסכמת בעליו, כאשר המקבל או המשתמש יודע או שהדבר גלוי על פניו, בעת הקבלה או השימוש, כי הסוד הועבר אליו באופן אסור. כן קובע החוק כי גילוי סוד מסחרי באמצעות "הנדסה חוזרת", לא ייחשב, כשלעצמו, אמצעי פסול שיש בו כדי להוות הפרה של סוד מסחרי.
על פי החוק מי שמפר סוד מסחרי עלול להיות מחויב לשלם לבעל הסוד פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של 100,000 ש"ח.
עורכי הדין של גילת, ברקת ושות' מייעצים ללקוחות המשרד בנוגע להגנת הסודות המסחריים שלהם ומייצגים אותם בתביעות המוגשות כנגד מפרים, וכן מסייעים להם בהגנה כנגד תביעות המוגשות על ידי צד שלישי. בנוסף, עורכי הדין של גילת, ברקת ושות' מייעצים ללקוחות המשרד לגבי פיתוח אסטרטגיה להגנת הסודות המסחריים ומנסחים הסכמי סודיות ונהלים פנימיים עבורם.
קוד פתוח
תוכנת קוד פתוח היא תוכנה שקוד המקור שלה פתוח לשימוש הכלל. וכל גורם מעוניין יכול להורידו באמצעות האינטרנט ולעיין בקוד באופן חופשי וגם לשלבו במוצרים מסחריים. . חברות משתמשות בקוד פתוח, בין היתר, לצורך הוזלת עלויות, איכות הקוד וקיצור משך הזמן שבין פיתוח המוצר והוצאתו לשוק.
יחד עם זאת השימוש בקוד פתוח באופן מסחרי עלול להיות כרוך בסיכונים משפטיים מכיוון שחלק מרישיונות הקוד הפתוח מחייבים את המשתמש לחשוף גם את הקוד שלו במקרים שונים. לכן, טרם השימוש בתוכנת קוד פתוח באופן מסחרי, הכרחי לבחון את השימוש פוטנציאלי בקוד פתוח בהתאם לתנאי הרישיון הרלוונטי ובהתאם לאופן השימוש הנדרש, וזאת על מנת לברר באילו מצבים יהיה צורך בחשיפת הקוד של המשתמש לציבור בכללותו.
לכל חבילת תוכנה עם קוד פתוח יש הסכם שימוש ו/או רישיון המפרט את תנאי השימוש בה. חלק מתוכנות הקוד הפתוח מתפרסמות תחת מערכת רישוי כדואלית, על פיה ניתן להשתמש בקוד או בחינם (על פי כללים מסוימים המחייבים בדרך כלל גילוי של קוד החברה בעת הפצת מוצר), או תחת רישיון מסחרי ב במסגרתו המשתמש משלם תמורה בגין השימוש אולם על פי רוב אינו מחויב לחשוף את הקוד שלו בפני משתמשים עתידים.
בתי משפט פסקו כי להסכמי רישוי ללא תשלום יש אופי מחייב והם ברי אכיפה, ולכן חברות צריכות לבדוק בקפידה את הרישיון של הקוד הפתוח בו הן מעוניינות להשתמש.
לעיתים קרובות מתעוררות בעיות בנושא קוד פתוח במהלך בדיקת נאותות המבוצעת לפני רכישה. כאשר החברה הרוכשת בודקת את הקוד שפותח על ידי החברה המועמדת לרכישה לצורך איתור שימוש בקטעי קוד המוגנים בזכויות יוצרים וכפופים לרישיון כלשהו. פעמים רבות במהלך ביצוע בדיקות הנאותות מתגלה כי פיתוחי החברה הנרכשת מכילים קוד פתוח ולעיתים נשענים על קוד פתוח כאבן יסוד בבסיס הפיתוח של החברה. מצבים כאלה עלולים להוביל לעיתים לביטול עסקאות.
קבוצת ריינהולד כהן פיתחה חבילת שירות המסייעת לארגונים המעוניינים לנהל את השימוש בתוכנת הקוד הפתוח באופן שיקטין סיכונים. השירות ניתן על ידי צוות המורכב מעורכי דין המתמחים בזכויות יוצרים וממומחים בתחום התוכנה, והוא מתבצע בשלושה שלבים:
- הערכת הסיכון המסחרי של רישיונות קוד פתוח שונים המשמשים את הארגון, תוך לקיחה בחשבון של השימושים הספציפיים של תוכנת הקוד הפתוח במוצרי הארגון ובשירותיו.
- בניית נוהל פנימי לארגון לצורך בקרה על הטמעה עתידית של הקוד הפתוח בבסיס הקוד של הארגון ומתן כלים לניהול הנושא על ידי הארגון.
- מתן מענה שוטף לצוותי הפיתוח והמנהלים העסקיים במקרים מיוחדים של שימוש בקוד פתוח.
גישור ובוררות
גישור ובוררות מאפשרים ליישב סכסוכים הנוגעים לקניין רוחני מחוץ לכותלי בית המשפט בעזרת גורם שלישי המוסכם של שני הצדדים. המגשר מסייע לצדדים או לבאי כוחם להגיע לפתרון המחלוקת המוסכם על שני הצדדים, אך הוא אינו יכול להכריע בהליך עצמו. במקרה בו הצדדים לא מגיעים להסכמה, נפסק ההליך והדיון חוזר לבית המשפט. אם הצדדים מצליחים להגיע להסכם בתהליך גישור, ההסכם יוגש לבית המשפט ויקבל תוקף של פסק דין. בהליך הבוררות, הבורר נדרשלהכריע בסכסוך אם אין הגעה להסכמה בין הצדדים .
מרבית סכסוכי הקניין הרוחני עוסקים בטענה של צד אחד לגבי הפרת זכותו בפטנט, בעיצוב, ביצירה, בסימן מסחר וכדומה. הליכי גישור ובוררות מאפשרים לצדדים לבחור גורם מקצועי בקיא בתחומים אלה. הפתרון שיציע עשוי להיות מושכל ויצירתי יותר באופן שאינו מכריע לטובתו של צד אחד בלבד, כפי שקורה פעמים רבות בבתי המשפט. במחלוקות סביב קניין רוחני ישנה חשיבות רבה למניעת חשיפת פרטים אודות הסכסוך עצמו ואודות ההמצאה, סודות מסחריים, שיטות עבודה וכדומה בפני מתחרים ולקוחות. חשיפה כזו מתרחשת בהליכי בתי משפט, אך לא בהליכים אלה המתקיימים תחת חיסיון המקטין את הסיכון בתחרות והפגיעה במוניטין העסק. יתרונם הנוסף של הליכים אלה הוא היעילות הן מבחינת עלות והן מבחינת המהירות בה ניתן להגיע לפתרון לעומת הליכים משפטיים בבתי משפט.
קניין רוחני הוא נישה ייחודית המשלבת בתוכה הבנה טכנולוגית, עסקית ומשפטית, ועל כן חשוב להיעזר במגשר או בורר מנוסה אשר לו הבנה עמוקה בסוגיות התחום והשלכותיהן. ההבנה והניסיון הנרחבים בכל רובדי הקניין הרוחני ובכלל זאת בהיבטים המסחריים של התחום ובייצוג מול ערכאות משפטיות שונות, מאפשרים לקבוצת ריינהולד כהן להבין ולבחון כל מקרה לעומקו, ולהביא לפתרון אשר מיטיב עם האינטרסים של שני הצדדים בצורה המרבית.
מסחור ורישוי קניין רוחני
טכנולוגיה הפכה זה מכבר למרכזן של עסקאות ענק, בין אם המדובר בהשקעה בחברות המפתחות טכנולוגיה ייחודית ובין אם המדובר בקבלת רישיון שימוש בפטנט או מותג רשום. בשנים האחרונות קיבל המסחר בטכנולוגיות, בעיקר מוגנות פטנט, תאוצה רבה. זאת במקביל לריבוי משפטי הפרות הפטנטים ולגובה הפיצויים שנפסקו בהם.
לצורך בניה מושכלת של הסכם למתן רישיון בטכנולוגיה מוגנת פטנט נדרשת הבנה הן של הטכנולוגיה והן של הסביבה העסקית הרלבנטית. השילוב של הבנה מדעית ועסקית בו ניחן משרד גילת, ברקת ושות' מאפשר מתן ליווי משפטי ברמה הגבוהה ביותר ללקוחות המעוניינים להעניק או לקבל זכויות בקניין רוחני.
למשרד יתרון גדול בליווי עסקאות מסוג זה וזאת בזכות הבנתו העמוקה בתחומי הפטנטים וסימני המסחר ועבודתו המשותפת עם עורכי הפטנטים של ריינהולד כהן ושותפיו.